Avrupa Patent Validasyonu Nedir?

EPV, inceleme sürecinin kalitesini artırmaya ve hızlandırmaya yardımcı olan, AB çapında bir patent araştırma ve doğrulama aracıdır.

EPV aracı, bir patent başvurusunun yapılıp yapılmadığını, nerede beklemede olduğunu veya verilmiş olup olmadığını kontrol etmesi gereken herkes tarafından kullanılabilir. Ayrıca, kullanıcıların bir patentin iptal edilip edilmediğini veya hala yürürlükte olup olmadığını kontrol etmelerini sağlar.

EPV ile anahtar kelime veya menşe ülkeye göre patent arayabilirsiniz.

Avrupa Patent Validasyonu Nedir?

Avrupa Patent Validasyonu, bir patent başvurusunun geçerli ve eksiksiz olduğundan emin olma sürecidir.

Validasyon, patent başvurusunun verilmesi gereken tüm gerekli bilgileri içermesini sağlar. İki tür doğrulama vardır:

  •  Bir İnceleme Bölümü tarafından yapılan "İlk" doğrulama ve
  •  Bir Avrupa Patent Ofisi (EPO) Temyiz Kurulu tarafından yapılan "İkinci" doğrulama.

Fikir ve Patent Başvurusu Nasıl Değerlendirilir

Patent sürecinin en önemli kısmı fikirlerin ve patent başvurularının değerlendirilmesidir. Mucit öncelikle neyi inşa etmeye çalıştıklarının ve bunun neden benzersiz olduğunun farkında olmalıdır.

Patent analizi, çok fazla zaman, çaba ve bilgi gerektiren zor bir iştir. Öyle herkesin yapabileceği bir şey değil. İyi bir patent analisti, patentlerin nasıl çalıştığını anlamanın yanı sıra analiz ettikleri alanda bilgi sahibi olmalıdır.

ABD'de Avrupa Patenti Nasıl Başvurulur?

ABD'de mucit iseniz ve bir Avrupa patentine başvurmak istiyorsanız, aşağıdakileri yapmanız gerekecektir:

  1. Buluşunuzu ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) kaydedin
  2.  Geçici olmayan bir Avrupa patent başvurusu hazırlayın
  3.  Avrupa Patent Ofisine (EPO) bir Avrupa patenti için başvurun

EPV'nin Faydaları Nelerdir?

Avrupa patent doğrulaması, bir buluşun patent koruması için gerekli kriterleri karşıladığını doğrulama yöntemidir. Bu işlem, patent yönetimi ve araştırması için uluslararası merkezler olarak hareket eden Avrupa Patent Ofislerinden birine bir Avrupa Patent Başvurusu yapılarak yapılabilir.

EPV, Fikri Mülkiyet Koruma Sürecinin Neresinde Yer alır?

EPV, fikri mülkiyet koruma sürecinde yer alır. Telif hakkı sahiplerinin haklarını kullanmalarını sağlayan yasal bir kavramdır. Örneğin, birisi bir telif hakkı sahibinin haklarını ihlal ettiğinde, ona tazminat davası açabilir ve ihlali durdurmak için ihtiyati tedbir alabilir.

EPV'nin dava ve ihtiyati tedbir gibi geleneksel icra biçimlerine göre birçok avantajı vardır. EPV, yargılama gerektirmediği için davalardan daha uygun maliyetlidir. Ek olarak, EPV, davaya dahil olan her iki taraf için de zaman alıcı ve pahalı olan mahkeme işlemlerinden geçmek zorunda kalmadan kişilerin talepte bulunmalarına izin verir.

Rakiplere Karşı Stratejimde Neden EPV Kullanmayı Düşünmeliyim?

Şirketinizin hedefleriyle uyumlu bir dijital pazarlama stratejisine sahip olmak önemlidir. Bunu yapmanın yollarından biri, EPV içeren bir içerik pazarlama stratejisi oluşturmaktır.

İçerik pazarlama stratejinizde EPV kullanmanın birçok faydası vardır. Bu avantajlar arasında artan müşteri katılımı, geliştirilmiş müşteri hizmeti ve daha fazla satış dönüşümü yer alır.

Avrupa Patent Validasyonu için Eksiksiz Kılavuz

Avrupa Patent Validasyonu, bir ürünün Avrupa Birliği'nde patentlenmesi için gerekli olan bir süreçtir.

Bu kılavuz süreci, ne yapmanız gerektiğini ve ne beklemeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Avrupa Patent Doğrulaması Nedir ve Neden Ona İhtiyacınız Var?

Avrupa Patent Doğrulaması, bir buluşun Avrupa ülkelerinde patentlenebilirliğini doğrulayan bir süreçtir. Fikri mülkiyet haklarının korunması için çok önemlidir.

Buluş sahibi, patent başvurusunu EPO'ya sunar ve ardından bir yanıt bekler. EPO, başvuruyu onaylayabilir veya reddedebilir; bu başvuru daha sonra, neyin değiştirilmesi gerektiğine ilişkin geri bildirimle birlikte mucide geri gönderilir.

Kabul edilirse, bir başvuru sahibi bunu tüm AB üye ülkelerinde haklarını koruyacak bir Avrupa patent başvurusu için temel olarak kullanabilir. Reddedilirse, yine de ulusal bir patent başvurusunda bulunabilirler ve bunun daha sonra verilmesini umabilirler.

Avrupa Patentli ve Avrupa Patentli Olmayan Patentler Arasındaki Fark

Avrupa patenti, Avrupa Patent Ofisi tarafından verilmiş olan bir patenttir. Yeni, buluş niteliğinde olan ve aşikar olmayan bir buluşu veya ürünü koruyan bir patenttir.

Avrupa dışı patentler, Amerika Birleşik Devletleri, Çin veya Japonya gibi diğer ülkeler tarafından verilen patentlerdir. Avrupa merkezli buluşları korumazlar, daha çok bu ülkelerden gelen buluşları korurlar.

Piyasadaki Farklı Avrupa Patenti Türleri

Avrupa Patentleri, Avrupa Patent Ofisi tarafından verilen bir tür fikri mülkiyettir (IP). Avrupa'daki buluşlar ve yenilikler için koruma sağlarlar ve Avrupa Birliği'nin 28 üye ülkesinden herhangi birinde dosyalanabilirler.

Piyasadaki Farklı Avrupa Patenti Türleri:

  •  Faydalı patentler: imalat, elektrik mühendisliği veya kimya mühendisliği gibi alanlardaki buluşları ve yenilikleri korur.
  •  Tasarım patentleri: Ürünlere veya hizmetlere uygulanan tasarımları korur.
  •  Bitki patentleri: bitkileri ve bitki çeşitlerini korur.
  •  Telif hakları: bir kişi veya şirket tarafından yaratılmış orijinal edebi, müzikal, dramatik, sanatsal, fotoğrafik veya diğer entelektüel çalışmaları korur.
  •  Ticari markalar: Tek bir şirket tarafından üretilen bir ürün veya hizmeti tanımlamak için kullanılan sözcükleri veya sembolleri korur.

EPC ve PMP Arasındaki Fark Nedir?

EPC, Metin Yazarlığı Yönetici Programı anlamına gelir. Metin yazarlarına teknoloji, sağlık ve finans gibi farklı endüstriler için yazmayı öğreten bir derstir. PMP, Project Management Professional'ın kısaltmasıdır ve proje yönetimi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen proje yöneticileri için ileri düzey bir sertifikadır.

İki sertifika da aynı konuya odaklanmaları bakımından benzerdir: yazma. Ancak, zorluk seviyeleri ve nasıl elde edildikleri konusunda farklılık gösterirler.

EPC, RCE ve PCT Arasındaki Farkları Anlama

EPC, Tıklama Başına Kazanç anlamına gelir ve bir web sitesinin veya markanın bir reklama tıklandığında kazandığı para miktarıdır.

RCE, Tıklama Başına Gelir anlamına gelir ve bir web sitesinin veya markanın bir reklama tıklandığında kazandığı para miktarıdır.

PCT, Tıklama Başına Kâr anlamına gelir ve bir web sitesinin veya markanın bir reklama tıklandığında kazandığı para miktarıdır.


Uraz Patent